Mogyorós indiai csirkecsíkok rukkola ágyon
2016. november 24. írta: Sárga Diána_dietetikus

Mogyorós indiai csirkecsíkok rukkola ágyon

(gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, diabetikus)

Mennyiség: 2 személyre

Hozzávalók:

100 g csirkemell filé
100 g rukkola
50 g sótlan földimogyoró
2 evőkanál szójaszósz (gluténmentes)
2 evőkanál olíva olaj
Fűszerek: só, fehér bors, fekete bors, koriander, curry

Elkészítés:

A csirkemell filét megmossuk és vékony csíkokra vágjuk. A szójaszószból, olíva olajból és a fűszerekből készülő páclébe beleforgatjuk a csirkemell csíkokat a durvára vágott mogyoróval. Fél - 1 óra erejéig állni hagyjuk őket a pácban, hogy kellő mértékben összeérjenek az ízek. Kevés olíva olajon puhára pároljuk a csirkemellet 10-15 perc alatt. Eközben megmossuk a rukkolát és egyenletesen eloszlatjuk a tányéron, majd tálaláskor ráhalmozzuk a mogyorós fűszeres csirkemell csíkokat. 

Tápanyag összetétel 1 adagban:

Energia: 400 kcal
Fehérje: 35 g
Zsír: 26 g
Szénhidrát: 8 g 

 A receptet összeállította Sárga Diána dietetikus

A bejegyzés trackback címe:

https://mentesrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr2211981014

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása