IR kompatibilis - Mediterrán saslik
2016. december 02. írta: Prima Medica Egészségközpontok

IR kompatibilis - Mediterrán saslik

(gluténmentes, tejmentes, laktózmentes, tojásmentes, IR kompatibilis)

Hozzávalók (4 személyre):

- 12 db olívabogyó (mag nélküli, ízlés szerint fekete/zöld, vagy akár mindkettő vegyesen)
- 6 db koktélparadicsom
- 24 karika kígyóuborka
- 1 üveg szardella filé
- 2 db savanyú uborka
- néhány levél friss bazsalikom
- 1 pici fej lilahagyma
- friss petrezselyem
- 1 nagyobb gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál olívaolaj 
- 1 evőkanál fehérbor ecet
- 12 db fogpiszkáló
- fűszerek: só, bors

Elkészítés: 

Hogy könnyedén el tudjuk készíteni a kis mediterrán nyársakat először, minden alapanyagot megtisztítunk és felvágunk megfelelő méretűre. Először megmossuk a zöldségeket, a koktélparadicsomokat félbevágjuk, a kígyóuborkából karikákat vágunk, a savanyú uborkákat pedig 12 kis darabra szétvágjuk. A szardellákat kivesszük az olajos léből és amennyire csak lehet, lecsepegtetjük. Megpucoljuk a lilahagymát és vékony karikákat vágunk belőle. Ezt követően megmossuk a friss bazsalikom leveleket, majd mielőtt elkezdenénk a fokpiszkálóra feltűzni az alapanyagokat elkészítjük az öntet, hogy legyen ideje az ízeknek összeérnie. Egy kis edénybe helyezzük az olíva olajat és a fehérborecetet. Fokhagymanyomón átnyomjuk a nagyobb gerezd fokhagymát és apróra vágott friss petrezselyemlevéllel, csipetnyi sóval és ízlés szerint borssal ízesítjük. Jól összekeverjük és kb. fél órára félretesszük. Ez idő alatt elkészítjük a 12 pici nyársat, amelyekre tetszőleges sorrendben feltűzdeljük a hozzávalókat.  Ha elkészült négy kicsi tányérra helyezzük őket, mindegyik mellé teszünk friss bazsalikomlevelet, egy-két karika lilahagymát, majd tálalás előtt mindegyiket meglocsoljuk kb. egy teáskanálnyi öntettel. 

Energia-és tápanyagtartalom 1 adagban:

Energia: 107 kcal
Fehérje: 6 g
Zsír: 8 g
Szénhidrát: 4 g

 A receptet összeállította Sárga Diána dietetikus

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mentesrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr7412014282

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kolbászos úrvacsora 2016.12.04. 18:22:40

Sült kolbásznak való Jézus. Finomabb lenne, mint az ostya. Persze sokak hasát elcsapná az ilyen zsíros úrvacsora. Kép forrása: Ehető Jézus facebook oldal

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csokis2 2016.12.06. 08:30:15

Lehet, hogy én látom rosszul a telefonon, de mintha a képeken bacon és gomba is lenne. Nem baj, az ritkán ront el valamit (mondjuk a mákostésztán kívül), csak hát a recept nem írja.
süti beállítások módosítása