Mogyorós zöldborsókrém
2017. június 25. írta: Sárga Diána_dietetikus

Mogyorós zöldborsókrém

(tejmentes, tojásmentes, gluténmentes, IR-kompatibilis)

Hozzávalók 4 főre
- 100 g nyers zöldborsó
- 1 kis gerezd fokhagyma
- 10 g vöröshagyma
- 30 g natúr földimogyoró
- 2 evőkanál olívaolaj
- víz, citromlé
- só, bors, friss bazsalikom

Elkészítés
A zöldborsót szükség esetén kipirgáljuk és alaposan megmossuk. Egy olyan edénybe helyezzük az alapanyagokat, amelybe majd össze tudjuk turmixolni őket.  Először a zöldborsót kevés vízzel, olívaolajjal, a hagymafélékkel, földimogyoróval és a friss bazsalikommal alaposan összeturmixoljuk, majd tetszés szerint ízesítjük citromlével, sóval és borssal. 
Tálalhatjuk teljes kiőrlésű pékáru vagy friss zöldségcsíkok mellé. Tökéletes lehet reggelire, vacsorára, kisétkezésekre, de akár az útravaló szendvics részét is képezheti a krém. 

Energai-és tápanyagtartalom 1 adagban (40 g)
Engergia: 126 kcal
Fehérje: 3 g
Zsír: 11 g
Szénhidrát: 5 g

Receptet és fotót készítette: Sárga Diána, dietetikus

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mentesrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr2812619939

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása