Áfonyás sajttorta
2017. szeptember 02. írta: Sárga Diána_dietetikus

Áfonyás sajttorta

(laktózmentes, IR-kompatibilis)

Hozzávalók 12 szelet tortához

 

Torta alapjához

- 120 g korpovit keksz

- 90 g dió

- 20 g xilit

- 90 g vaj (laktózmentes)

 

Krémhez

- 60 g zsírszegény túró (laktózmentes)

- 150 g zsírszegény mascarpone (laktózmentes)

- 40 g natúr joghurt (laktózmentes)

- 3 db tojás

- 20 g xilit

- 40 g eritrit

- 1 teáskanál útifűmaghéj

- 1 db citrom reszelt héja

- 250 g áfonya

 

Elkészítés

A kekszet és a diót aprítógép segítségével, vagy ennek hiányában zacskóba téve sodrófával felaprítjuk. Az összetört kekszet és diót beletesszük egy csatos tortaformába, majd erre ráöntjük a megolvasztott vajat és összekeverjük őket. Ez után egy pohár segítségével a torta alapját laposra nyomkodjuk, majd előmelegített sütőbe 150°C-on 10 percig sütjük.

Ez alatt elkészítjük a krémet. Turmixgép segítségével simára kikeverjük a középhőmérsékletű túrót, mascarponét, natúr joghurtot, xilitet, eritritet és a reszelt citromhéjat. Ezt követően egyesével a tojásokat is belekeverjük a krémbe, majd végül egy teáskanál útifűmaghéjat teszünk bele. A krémet ráöntjük a torta alapjára és 120°C-on kb. 30 percig sütjük. Mikor megsült, nyitott sütőajtónál hűlni hagyjuk, majd miután kihűlt, rátesszük az alaposan megmosott áfonyaszemeket és tálalás előtt hűtőben pihentetjük néhány órát. 

 

Energia-és tápanyagtartalom 1 szeletben:

Energia: 229 kcal

Fehérje: 7 g

Zsír: 16 g

Szénhidrát: 15 g

 

A receptet és fotót készítette: Sárga Diána, dietetikus

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mentesrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr2912798402

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása