Vegán „mindenmentes” habcsók
2017. december 18. írta: Szarka Dorottya

Vegán „mindenmentes” habcsók

tojásmentes, gluténmentes, IR-kompatibilis, tejmentes

vegan_meringue.jpgBármilyen hihetetlenül is hangzik, tényleg működik, és kísértetiesen hasonlít a valódi, tojásfehérjéből készült habcsókra. Sajnos zsiradéktartalmú „adalékokkal”, mint pl. kókuszreszelék, kakaópor nem működik, elfolyósodik a hab.

Felmerülhet a kérdés, vajon hány kalória lehet a csicserilében. Jó hír, kevés! Eritrittel készítve a teljes adag (nálam 25 darab) 18 kalóriát, illetve 2,9 gramm szénhidrátot, 0,2 gramm zsírt és 1 gramm fehérjét tartalmaz.

Tökéletes olcsó, diétás, gyorsan elkészíthető nassolnivaló az ünnepekre, de SOS gasztroajándéknak is kiváló. Kísérletező kedvűeknek kötelező elkészíteni!

Hozzávalók 25 darabhoz

  • 100 g csicseriborsó konzerv lé (nem baj, ha só van benne, nem lesz érezhető a végeredményen)
  • 100 g poreritrit (vagy porcukor)
  • 1 tk citromlé
  • csipet só
  • + 3-4 csepp ételszínezék (ha színeset szeretnénk)

Elkészítés
Kézi habverővel magas fokozaton a csicserilevet citromlével, egy csipet sóval elkezdjük habbá verni. Kb. 5-7 percet vesz igénybe, míg kemény habot kapunk.
A 2. perctől evőkanalanként adagoljuk hozzá a poreritritet (vagy porcukrot), illetve az ételszínezéket.

Sütőpapírral bélelt tepsire kanállal vagy habzsákkal habcsókokat formázunk. 90°C-os sütőben 1,5 órán át szikkasztjuk, majd elzárva a sütőt hagyjuk teljesen kihűlni, megszilárdulni őket.

Jó étvágyat!

 

A receptet összeállította: Szarka Dorottya dietetikus.

A bejegyzés trackback címe:

https://mentesrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr813508929

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása