Téli édeskömény saláta
2018. január 29. írta: Sárga Diána_dietetikus

Téli édeskömény saláta

( gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, IR-kompatibilis)

Hozzávalók 4 főre

- 200 g édeskömény (kb. 2 db zsenge belső része)

- 100 g gránátalma (kb. 1 db)

- 150 g narancs (1 db közepes méretű)

- 120 g sárgarépa (kb. 2 db közepes méretű)

- 50 g póréhagyma

- olívaolaj, fahéj

 

Elkészítés:

Előszőr megtisztítjuk az édesköményt, amelynek a belső zsenge részét érdemes felhasználni a salátába. Természetesen a többi részét sem kell eldobni, mert a szára felkarikázva tökéletes levesbe téve, a külső része pedig egyéb zöldségekkel, mint pl. céklával, sárgarépával együtt megsütve kiváló zöldségköretként szolgálhat. 

Először tehát az édeskömény leveleit eltávolítjuk, mert ennek kesernyés íze van, a szárát levágjuk, majd a gumót félbevágjuk és eltávolítjuk róla a külső rétegeket. A belső részét tetszés szerint felkockázhatjuk vagy csíkokra vághatjuk, majd egy salátás edénybe helyezzük. Ezt követően víz alatt, eltávolítjuk a gránátalma magjait, hogy ne színezzen be mindent, majd leszűrjük és lecsepegtetjük. A narancsot és a sárgarépát megtisztítjuk és tetszőleges méretűre felkockázzuk őket. A póréhagymát pedig karikára vágva adjuk a salátához. Végül összekeverjük az összes alkotót, ízesítjük olíva olajjal, pici fahéjjal és már tálalhatjuk is. 

 

Energia és tápanyagtartalom 1 adagban: 

Energia: 177 kcal

Fehérje: 2 g

Zsír: 13 g

Szénhidrát: 15 g

 

 

Receptet és fotót készítette: Sárga Diána, dietetikus

A bejegyzés trackback címe:

https://mentesrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr9213613175

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása