Kókuszos kölestorta
2018. február 12. írta: Szarka Dorottya

Kókuszos kölestorta

(gluténmentes, tejmentes, IR-kompatibilis)

img_20180204_115741.jpgHozzávalók 8 szelethez (18 cm-es tortaformához):

  • 160 g köles
  • 200 g víz
  • 200 g kókusztej
  • 20 g kókuszreszelék
  • 100 g eritrit
  • 3 db tojás
  • vanília őrlemény
  • csipet só

Elkészítés:

A kölest alaposan átmossuk, majd a vízzel hígított kókusztejben 15 perc alatt puhára főzzük, hagyjuk kihűlni. (Az összes folyadékot magába fogja szívni.)

A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgájukat hozzákeverjük a langyosra hűlt köleshez. (Figyelem! Tényleg várjuk meg, míg kihűl a köles, máskülönben „rántotta” lesz a sárgájából!) Édesítjük, kókuszreszeléket, vanília őrleményt szórunk bele, majd hozzáadunk egy csipet sót, jól összekavarjuk. A habbá vert tojásfehérjéket 2-3 részletben óvatosan a köles masszába forgatjuk, sütőpapírral bélelt/kivajazott/szilikonos tortaformába vagy tepsibe töltjük.

Előmelegített 160°C-os sütőben 35-40 perc alatt (tűpróba!) készre sütjük.

Ízlés szerint tálalhatjuk kakaóporral, fahéjjal megszórva, pudinggal vagy lekvárral leöntve, de önmagában is nagyon finom desszert!

Jó étvágyat!

1 szelet energia- és tápanyagtartalma:
117 kcal, 17 gramm szénhidrát, 4,65 gramm zsír, 4,2gramm fehérje

A receptet összeállította: Szarka Dorottya dietetikus

A bejegyzés trackback címe:

http://mentesrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr8913648384

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.