Gluténmentes levendulás keksz
2018. május 04. írta: Szarka Dorottya

Gluténmentes levendulás keksz

(gluténmentes, laktózmentes, tojásmentes, IR-barát, hisztamin-szegény)

gm_levendulas_keksz.jpgHozzávalók 30 darabhoz

  • 100 g kölesliszt
  • 20 g burgonyapehely
  • 1 tk útifű maghéj
  • 1 ek őrölt chia mag
  • 60 g eritrit
  • 60 g laktózmentes sütőmargarin
  • 3-5 evőkanál víz
  • 1 tk szárított levendulavirág
  • vaníliaaroma

 Elkészítés

A száraz hozzávalókat összekeverjük, majd a vizet kanalanként adagolva átgyúrjuk a tésztát. Beleszórjuk a levendulavirágot, vaníliaaromával ízesítjük. Legalább 30 percig hűtőben pihentetjük.

2 szilikonos sütőpapír között nyújtsuk ki a tésztát, máskülönben "szétporlik"! Tetszőleges sütikiszúróval formázzuk meg a kekszeket, kés vagy lapát segítségével helyezzük őket sütőpapírral bélelt tepsibe. Előmelegített 180°C-os sütőben 10-12 perc alatt készre sütjük a kekszeket.

30 darab keksz esetén 1 darab energia- és tápanyagtartalma:
28 kcal, 3 gramm szénhidrát, 1,5 gramm zsír, 0,5 gramm fehérje

 A receptet összeállította: Szarka Dorottya dietetikus.

A bejegyzés trackback címe:

http://mentesrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr9913889280

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.