Hajdinanokedli gombapörkölttel
2018. május 09. írta: Szarka Dorottya

Hajdinanokedli gombapörkölttel

(gluténmentes, tejmentes, IR-barát)

gombaporkolt.jpgHozzávalók 4 személyre

  • 500 g csiperke
  • 200 g füstölt sonka
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 100 g sűrített paradicsom
  • 1 ek napraforgóolaj
  • bors
  • oregano
  • bazsalikom
  • 4 ek eritrit
  • 4 adagnyi hajdinás nokedli (recept ITT)

Elkészítés

Az apróra vágott vöröshagymán 1 evőkanálnyi olajon üvegesre pároljuk, rádobjuk a kockázott sonkát, a szeletelt gombát, lepirítjuk. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, felöntjük annyi vízzel, amennyi épp ellepi. Ízlés szerint fűszerezzük. Figyelem! A sóval óvatosan bánjunk, mert a sonka eleve sós!
Végül hozzáadjuk az eritritet (vagy ízlés szerint más édesítő anyagot). A víz elforralásával besűrítjük.

Nokedlivel összeforgatva tálaljuk.

Kiválóan illik hozzá friss, ecetes lében áztatott fejes saláta, jégsaláta vagy kínai kel.

1 adag energia- és tápanyagtartalma (eritrittel készítve):
515 kcal, 57 g szénhidrát, 18 g zsír, 24 g fehérje

A receptet összeállította: Szarka Dorottya dietetikus

A bejegyzés trackback címe:

http://mentesrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr713902388

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sir Gombóc 2018.05.11. 23:29:10

Sűrített paradicsom helyett igazi paradicsomot használj, azt az édesítőszart meg elfelejteni, felesleges bele.