Kókuszos céklafőzelék zellerrel megbolondítva
2018. január 31. írta: Szarka Dorottya

Kókuszos céklafőzelék zellerrel megbolondítva

(tejmentes, gluténmentes, tojásmentes, IR-kompatibilis)

Hozzávalók 4 főre: 600 gramm cékla 200 gramm zellergumó 2 evőkanál tápiókakeményítő 2 evőkanál kókuszliszt 2 dl kókusztej só, bors Elkészítés: A megtisztított céklát, zellergumót lereszeljük vagy aprítógépbe tesszük. Egy lábasban, annyi hideg vízzel, amennyi 1 ujjnyival ellepi,…

Téli édeskömény saláta
2018. január 29. írta: Sárga Diána_dietetikus

Téli édeskömény saláta

( gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, IR-kompatibilis)

Hozzávalók 4 főre - 200 g édeskömény (kb. 2 db zsenge belső része) - 100 g gránátalma (kb. 1 db) - 150 g narancs (1 db közepes méretű) - 120 g sárgarépa (kb. 2 db közepes méretű) - 50 g póréhagyma - olívaolaj, fahéj   Elkészítés: Előszőr megtisztítjuk az édesköményt, amelynek a belső zsenge…

Lencsés paradicsomos muffin
2018. január 04. írta: Sárga Diána_dietetikus

Lencsés paradicsomos muffin

(gluténmentes, tejmentes, IR-kompatibilis)

Hozzávalók 12 db-hoz - 80 g lencse (száraz) - 100 g paradicsom - 30 g vöröshagyma - 2 gerezd fokhagyma - 1 evőkanál lenmagpehely - 1 teáskanál dijoni mustár - 1 teáskanál sütőpor (gluténmentes) - 1 db tojás - só, bors, babérlevél   Elkészítés: A lencsét előző nap beáztatjuk, majd másnap…