Kókuszos kölesfelfújt
2015. július 19. írta: Varga Dóra dietetikus

Kókuszos kölesfelfújt

(gluténmentes, diabetikus)

Hozzávalók 16 szelet kölesfelfújthoz:
- 20 dkg gluténmentes köles (itt beszerezhető)
- 10 dkg kókuszreszelék (itt beszerezhető)
- 1 tej
- 6 db tojás
- 6 ek eritrit (itt beszerezhető)
- vaníliarúd
- csipet só

 

A kölest felöntjük tejjel és mérsékelt lángon, fedő alatt puhára főzzük. Kb 15-20 percet igényel a köles megpuhulása, tejberizs állagúnak kell lennie. Miután levesszük a tűzről, 15 percig fedő alatt pihentetjük, majd kivesszük a lábasból és hagyjuk kigőzölni. A tojások sárgáit habosra keverjük az eritrittel, amit a köleshez keverünk, majd a masszához adjuk a adjuk a kókuszreszeléket, és a vaníliarúd kikapart belsejét is. A tojások kemény habjával lazítjuk a tésztát, kivajazott tepsibe öntjük, és előmelegített 160 °C-os sütőben kb. 1 órán alatt készre sütjük.

 

 

Energia – és tápanyagtartalom 1 szeletben:

-Energia: 148 kcal
-Fehérje:
-Zsír: 8 g
-Szénhidrát: 13 g

A receptet összeállította Varga Dóra dietetikus

A bejegyzés trackback címe:

https://mentesrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr37639948

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.