Zabpelyhes almás süti
2015. július 22. írta: Varga Dóra dietetikus

Zabpelyhes almás süti

(diabetikus, tojásmentes, tejmentes)

Hozzávalók 16 szelethez:
- 500 g zabpehely (itt beszerezhető)
- 1 kg édeskés alma
- 100 g mandula (itt beszerezhető)
- 100 g kókuszsír (vagy vaj, ha nem szükséges a tejmentesség)
- 2 teáskanál fahéj
- 1 csipet só

Elkészítés:
Az almákat megmossuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük a héjával együtt. Kézzel összedolgozzuk a zabpehellyel, a durvára vágott mandulával és az olvasztott kókuszzsírral, ha ne, elég nedves tészta, akkor kevés vizet vagy tejet adjunk hozzá. Fahéjjal és egy csipet sóval ízesítjük, ha szükséges kevés eritrittel vagy xilittel édesítjük. 20 percre pihentetjük a masszát, hogy a zabpehely kellően megszívja magát nedvességgel. Sütőpapírral bélelt tepsiben egyenletesen eloszlatjuk a masszát. 180 °C-ra előmelegített sütőben 30 percen keresztül sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd kockákra vágjuk.

 

Energia – és tápanyagtartalom 1 szeletben:

 

-Energia: 226 kcal
-Fehérje: 7 g
-Zsír: 10 g
-Szénhidrát: 25 g

 

A receptet összeállította Varga Dóra dietetikus

A bejegyzés trackback címe:

https://mentesrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr467644208

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Holle anyó 2015.07.22. 20:48:50

Tojás nélkül mi tartja egyben?

Varga Dóra dietetikus · http://www.eletmodorvosikozpont.hu/munkatarsaink/varga-dora 2015.07.23. 08:46:39

Ha a zabpehely vízzel érintkezik, akkor magas rost tatalmának köszönhetően megduzzad, és egy kicsit nyálkássá válik a felszíne, így egyben tartja a masszát. Illetve a kevés hozzáadott zsiradék is azt hivatott segíteni, hogy ne essen szét a sütink.