Sütőtökös süti
2015. szeptember 04. írta: Varga Dóra dietetikus

Sütőtökös süti

diabetikus

Hozzávalók 16 szelethez:

- 60 dkg sütőtök
- 8 dkg vaj
- 18 dkg graham búzaliszt (itt beszerezhető)
- 18 dkg xilit (itt beszerezhető)
- 2 db tojás
- 0.5 dl tej
- fél csomag sütőpor
- 1 csipet só
- 1 kávéskanál őrölt gyömbér
- 1 kávéskanál őrölt fahéj

 

Elkészítés:

A sütőtököt kis darabokra vágjuk, és 200 fokos sütőben nagyjából 1,5 óra alatt puhára sütjük. Miután kihűlt, leszedjük a héját, és villával összenyomkodjuk a belsejét. Egy nagy keverőtálban habosra keverjük a tojásokat a xilittel, majd hozzáadjuk az olvasztott vajat. Összedolgozzuk a masszát a Graham liszttel, sütőtök pürével, tejjel, sütőporral és a fűszerekkel.  Sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített sütőben 200 fokon kb. 35 perc alatt arany barnára sütjük.

 

Energia- és tápanyagtartalom 1 szeletben:
Energia: 133 kcal
Fehérje: 5 g
Zsír: 11 g
Szénhidrát: 28 g

 

 A receptet összeállította Varga Dóra dietetikus

A bejegyzés trackback címe:

https://mentesrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr107760248

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.