Gesztenyés csillag
2015. október 09. írta: Varga Dóra dietetikus

Gesztenyés csillag

(gluténmentes)

Hozzávalók 12 darabhoz:
- 160 gramm gesztenyeliszt (itt beszerezhető)
- 60 gramm kókuszliszt (itt beszerezhető)
- 150 gramm nyírfacukor (itt beszerezhető)
- 100 gramm étcsokoládé (itt beszerezhető)
- 100 gramm vaj
- 2 db tojás
- 1-1,5 dl tej
- 2 teáskanál sütőpor

Elkészítés:
Összekeverjük a tojásokat a nyírfacukorral, felolvasztott vajjal, majd apránként hozzáadjuk az átszitált liszteket és a sütőport. Annyi tejet öntünk hozzá, hogy muffin tészta sűrűségű masszát kapjunk. Végül hozzákeverjük az apró darabokra tört étcsokoládét. A tésztát csillag formájú szilikonos formába adagoljuk, és 180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük kb. 30 perc alatt. 

Energia- és tápanyagtartalom 1 db-ban:
Energia: 203 kcal
Fehérje: 5 g 
Zsír: 10 g
Szénhidrát: 23 g

 

A receptet összeállította Varga Dóra dietetikus

A bejegyzés trackback címe:

https://mentesrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr157902684

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.