Céklás csokoládé szelet
2015. október 12. írta: Varga Dóra dietetikus

Céklás csokoládé szelet

(gluténmentes, diabetikus)

Hozzávalók 12 szelethez:
- 200 g cékla
- 100 g barna rizsliszt
- 20 g kakaó
- 2 ek útifű maghéj
- 150 g xilit
- 4 db tojás
- 100 g vaj
- 100 g cukor- és gluténmentes étcsokoládé
- 1 tk szódabikarbóna

Elkészítés:
A céklákat megtisztítjuk, apró darabokra vágjuk, és puhára főzzük. Amint kihűl a cékla darabokat, az olvadt vajjal simára dolgozzuk botmixer segítségével. A tojások sárgáját a xilitet habosra keverjük, majd a céklás masszával elegyítjük. A száraz hozzávalókat is hozzáadjuk, majd a tojások felvert habjával lazítjuk, végül belekeverjük a durvára aprított csokoládét. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát és 160 fokra előmelegített sütőben 60-75 perc alatt készre sütjük. 

Energia- és tápanyagtartalom 1 szeletben:
o Energia: 197 kcal
o Fehérje: 4,5 g
o Zsír: 12 g
o Szénhidrát:  23 g 

A receptet összeállította Varga Dóra dietetikus

A bejegyzés trackback címe:

https://mentesrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr987961584

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.