Olivás muffin
2015. november 30. írta: Varga Dóra dietetikus

Olivás muffin

(gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, diabetikus)

Hozzávalók 6 db-hoz:
- 100 g hajdinaliszt
- 40 g rizsliszt
- 35 g kölesliszt
- 5 g lenmagpehely
- 10 g útifűmaghéj
- 5 gramm porélesztő
- 5 g só
- 10 szem olíva bogyó
- 1 ek olíva olaj
- 10 gramm bazsalikom
- 250 ml víz

Elkészítés:
Az útifűmaghéjat összekeverjük a vízzel és 10 percig állni hagyjuk, miközben néha megkeverjük. Ha a folyadék kocsonyás állagúvá vált, akkor hozzáadjuk a 3 féle lisztet, lenmagpelyhet, élesztőt és egynemű tésztává dagasztjuk egy robotgép segítségével kb 10 perc alatt. Ízesítjük kevés sóval, bazsalikommal, majd a felszeletelt olívabogyót és az olíva olajat is hozzáadjuk. Miután összeáll a tészta kiolajozott muffin formákban egyenletesen eloszlatjuk, és 30 perc alatt aranybarnára sütjük 180 fokra előmelegített sütőben. Akár kenyér helyett is fogyaszthatjuk a muffinokat.

Energia- és tápanyagtartalom 1 db-ban:
Energia: 134 kcal
Fehérje: 3 g
Zsír: 2 g
Szénhidrát: 23 g

 A receptet összeállította Varga Dóra dietetikus

A bejegyzés trackback címe:

https://mentesrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr978126926

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.