Mogyorós habcsók
2016. január 25. írta: Varga Dóra dietetikus

Mogyorós habcsók

(gluténmentes, tejmentes, diabetikus)

Hozzávalók 20 db habcsókhoz:
- 3 db tojásfehérje
- 25 dkg darált mogyoró
- 15 dkg nyírfacukor (itt rendelhető)
- fél teáskanál fahéj 

Elkészítés:
A tojásfehérjékből kemény habot verünk, majd  apránként hozzáadjuk a nyírfacukrot, és egészen addig verjük a habot, míg fényleni nem kezd. Végül óvatosan hozzáadjuk a finomra darált mogyorót és a fahéjat. Sütőpapírral bélelt tepsire kisebb halmokat rakunk a masszából ész 160 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.

Energia - és tápanyagtartalom 1 db-ban:
- Energia: 96 kcal
- Fehérje: 4 g
- Zsír: 6 g
- Szénhidrát: 6 g

 A receptet összeállította Varga Dóra dietetikus

A bejegyzés trackback címe:

https://mentesrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr528312140

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.