Low carb tészta
2016. február 05. írta: Varga Dóra dietetikus

Low carb tészta

(gluténmentes, tejmentes, diabetikus)

Hozzávalók 1 adaghoz:
- 25 g útifű maghéj (itt beszerezhető)
- 2 db tojás
- 50 g hajdinaliszt (itt beszerezhető)
- csipet só

Elkészítés:
A tojásokat gyors mozdulatokkal összekeverjük egy keverőtálban az útifűmaghéjjal. Hozzáadunk annyi lisztet, hogy egy gyúrható tésztát kapjunk a kissé ragadós masszából. Kevés hajdinalisztet szórunk egy nyújtódeszkára és néhány milliméter vastagságú tésztát nyújtunk. Vékony csíkokat vágunk a tésztából és forrásban lévő vízben 5-7 perc alatt megfőzzük a tésztát. Ízlés szerint készíthetünk belőle édes vagy sós ételeket is.

Energia- tápanyagtartalom 1 adagban:
Energia: 358 kcal
Fehérje: 18 g
Zsír: 14 g
Szénhidrát: 39 g

A receptet összeállította Varga Dóra dietetikus

A bejegyzés trackback címe:

https://mentesrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr358362918

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.