Valentin napi csokoládés szív
2016. február 13. írta: Prima Medica

Valentin napi csokoládés szív

(gluténmentes, diabetikus)

Hozzávalók 19 szívhez:
- 45 g margarin
-150 g cukor- és gluténmentes étcsokoládé (itt beszerezhető)
- 2 db tojás
- 1 db avokádó
- 5 g nyílgyökér liszt (itt beszerezhető)
- 12 g mandulaliszt (itt beszerezhető)
- 12 g eritrit (itt beszerezhető)
- 10 g cukormentes és gluténmentes csokoládés pudingpor
- csipetnyi só

Elkészítés:
A margarint és az összetördelt étcsokoládét gőz felett megolvasztjuk. Amikor megolvadtak hozzáadjuk az eritritet és a két tojást.  Kézi vagy gépi habverővel elkezdjük összekeverni. Közben hozzáadjuk az összetördelt avokádót, majd a nyílgyökér lisztet, mandulalisztet és a kakaót/pudingport, ill. a csipetnyi sót. Amikor csomómentesre kevertük sütőlappal kibélelt kisebb méretű tepsibe öntjük. Előmelegített sütőben  150°C-on 30 percig sütjük. Amikor megsült és kihűlt közepes méretű szív szaggatóval formázunk szíveket belőle. Szárított vagy firss mentával díszíthetjük és tálalhatjuk a végén.

Energia- és tápanyagtartalom 1 db-ban:
Energia: 88 kcal
Fehérje: 1,8 g
Zsír: 7,3 g
Szénhidrát: 4,3 g

Receptet összeállította: Sárga Diána, dietetikus

A bejegyzés trackback címe:

https://mentesrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr968386324

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.