Gyümölcsös-diós sütemény
2016. március 07. írta: Sárga Diána_dietetikus

Gyümölcsös-diós sütemény

(gluténmentes, tejmentes, tojásmentes)

Hozzávalók 10 szelethez:

- 105 g mandulaliszt (itt beszerezhető)
- 150 g rizsliszt (itt beszerezhető)
- 1 csomag sütőpor
- 50 g durvára vágott dió
- 10 g fahéj
- 120 g tejmentes margarin
- 50 g eritrit (itt beszerezhető)
- 100 ml cukormentes mandulatej (itt beszerezhető)
- 1 db körte (kb. 130 g-os)
- 180 g bogyós gyümölcskeverék
- 100 g alma (opcionális a díszítéshez) 

Elkészítés:
Egy nagy tálba összekeverjük a mandulalisztet, rizslisztet, sütőport, diót, fahéjat és az eritritet. Ezután hozzáadjuk a kisebb darabokra vágott margarint, a felkockázott körtét és a bogyós gyümölcsöket. Elkezdjük összegyúrni a mandulatej segítségével és addig gyúrjuk, amíg össze nem áll. Ha kész van a tészta margarinnal kikent és kevés rizsliszttel megszórt kapcsos tortaformába helyezzük és a kezünkkel egyenletesen eloszlatjuk benne. A tetejét díszíthetjük vékony almaszeletekkel. Előmelegített sütőben 150° C- on 40 percig sütjük.

Energia- és tápanyagtartalom 1 szeletben:
Energia: 225 kcal
Fehérje: 6 g
Zsír: 14 g
Szénhidrát: 18 g

 A receptet összeállította Sárga Diána dietetikus

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mentesrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr788445150

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.