Húsvéti répatorta mascarponéval
2016. március 26. írta: Sárga Diána_dietetikus

Húsvéti répatorta mascarponéval

(diabetikus, gluténmentes)

Hozzávalók 8 szelet tortához:
- 100 g mandulaliszt (itt beszerezhető)
- 80 g reszelt sárgarépa
- 2 db tojás
- 1 cs. sütőpor
- 50 g eritirit (itt beszerezheztő)
- 120 g light margarin
- 50 g dió (8 szem egészben díszítéshez, többi darálva)
- 125 g mascarpone
- 5 g nyírfacukor (opcionális) (itt beszerezhető)
- fűszerek ízlés szerint: reszelt narancshéj, reszelt citromhéj, kardamom, mézeskalács fűszerkeverék, fahéj, vanilia, csipetnyi só

Elkészítés:
A sárgarépát egy nagy tálba helyezzük, majd hozzáadjuk a fűszereket, sütőport, a lisztet, az eritritet, a darált diót és a tojásokat. A margarint megolvasztjuk, hozzáadjuk a többi összetevőhöz és ez után elektromos vagy kézi habverővel csomómentesre keverjük a masszát. Csatos kivajazott és enyhén lisztezett tortaformába öntjük a tésztát és előmelegített sütőben 150°C-on kb. 25-30 percig sütjük. Amíg sül  a tészta összekeverjük a mascarponét a nyírfacukorral. Miután kihűlt a tészta a tetején egyenletesen eloszlatjuk a krémet és végül az egész diódarabokkal díszítjük.

Energia-és tápanyagtartalom 1 szeletben:
Energia: 217 kcal
Fehérje: 8 g
Zsír: 18 g
Szénhidrát: 4 g

Receptet összeállította: Sárga Diána, dietetikus

A bejegyzés trackback címe:

https://mentesrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr908527356

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.