Sajtos-sonkás hajdinapalacsinta (galette)
2016. április 18. írta: Prima Medica

Sajtos-sonkás hajdinapalacsinta (galette)

(gluténmentes, tojásmentes, diabetikus)

Hozzávalók 4 palacsintához:
- 110 g hajdinaliszt (itt beszerezhető)
- 5 g útifűmaghéj
- 3-3,5 dl szódavíz
- fél tk. só
- fél tk. szódabikarbóna
- 10 dkg ementáli sajt
- 10 dkg szeletelt sonka
- 2 tk olíva olaj

Elkészítés:
Elkészítés:
1 dl vízhez hozzáadjuk az útifűmaghéjat és kocsonyás állagúra keverjük. Hozzáadjuk a masszához a hajdinalisztet, sót, szódabikarbónát és a szódavizet. 1-2 órán keresztül a tésztát hűtőben pihentetjük, majd ha szükséges, akkor a palacsinták sütése előtt kis mértékben hígítunk a tésztán. A galette-ek egyik oldalát kevés olívaolajon megsütjük, majd megfordítás után megszórjuk reszelt sajttal a már megsült oldalát, majd a sajtra ráfektetek egy szelet sonkát. A hajdinapalacsinta négy oldalát felhatjuk,úgy hogy középen egy kevés rés maradjon. Friss salátával tálaljuk. 

Energia-és tápanyagtartalom 1 darabban:
Energia: 241 kcal
Fehérje: 14 g
Zsír: 10 g
Szénhidrát: 21 g

Receptet összeállította: Varga Dóra, dietetikus

A bejegyzés trackback címe:

https://mentesrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr458640066

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.