Avokádós csokis piskóta szelet
2016. április 30. írta: Sárga Diána_dietetikus

Avokádós csokis piskóta szelet

(diabetikus, gluténmentes, tejmentes)

Hozzávalók 14 szelet süteményhez:

Tésztához:
- 45 g zabpehelyliszt (gluténmentes)
- 3 db nagyobb méretű tojás
- 45 g xilit ( itt beszerezhető)

Csokiöntethez:

 

- 1 db (puha) kisebb méretű avokádó
- 30 g cukor-és gluténmentes étcsokoládé (itt beszerezhető)
- 15 g xilit
- 30 g margarin (tejmentes)
- 15 g durvára vágott dió

Elkészítés:

Először piskótát készítünk. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgájához hozzákeverjük a xilitet, a lisztet (és 3 evőkanál  vizet). Amikor habosra vertük a sárgáját, óvatosan, hogy ne törjön össze, hozzákeverjük a habbá vert fehérjét. Kisebb méretű tepsibe sütőpapírra öntjük, majd előmelegített sütőben 150°C-on kb. 20 percig sütjük. Amíg készül a piskóta elkészítjük a krémet. Az avokádót megtisztítjuk, krumpli törővel összenyomjuk. A csokoládét és a margarint gőz felett megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a xilitet. Végül az avokádót egyenletesen eloszlatjuk a csokiban. Ha megsült a piskóta a tetejét és az oldalát bevonjuk a csokikrémmel, majd a tetejét dióval díszítjük.

 

Energia-és tápanyagtartalom 1 szeletben:
Energia: 82 kcal
Fehérje: 2,5 g
Zsír: 8 g
Szénhidrát: 8 g

 A receptet összeállította Sárga Diána dietetikus

A bejegyzés trackback címe:

https://mentesrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr128674922

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.