Pestos cukkini tészta
2016. július 10. írta: Sárga Diána_dietetikus

Pestos cukkini tészta

(gluténmentes, tojásmentes, diabetikus)

Hozzávalók 2 személyre:
- 250 g csirkemell filé
- 300 g cukkini
- 80 g paradicsom (1 db)
- 120 g kaliforniai paprika
- 30 g zöld pesto
- 30 g olívabogyó
- 50 g zsírszegény reszelt sajt
- 1 evőkanál olívaolaj
- Fűszerek: friss bazsalikom, só, bors, 1 gerezd fokhagyma

Elkészítés:
A csirkemell filét csíkokra vágjuk és bepácoljuk sóval, borssal, aprított fokhagymával és 1 evőkanál olíva olajjal, majd állni hagyjuk.  Közben apró kockára vágjuk a paradicsomot és a paprikát. Cukkiniből szeletelővel, vagy ennek hiányában késsel hosszú vékony, spagetti formájú „tésztát” készítünk. Ízesítjük sóval, borssal, majd serpenyőbe kicsit megpároljuk úgy, hogy roppanós maradjon. Mikor elkészült hozzákeverjük a pestot, a friss bazsalikomot, a paradicsomot és a paprikát. Tálalás előtt a csirke csíkokat megsütjük.
Tányérba helyezzük a cukkini tésztát, tetejére rátesszük a csirke csíkokat, olívabogyó karikát és kevés reszelt sajtot szórunk rá.

Energia-és tápanyagtartalom egy adagban:
Energia:  400 kcal
Fehérje:  44 g
Zsír:  19 g
Szénhidrát: 15 g

  A receptet összeállította Sárga Diána dietetikus

A bejegyzés trackback címe:

https://mentesrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr278879414

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.