Sajtos quinoa szelet
2016. szeptember 18. írta: Sárga Diána_dietetikus

Sajtos quinoa szelet

(gluténmentes, laktózmentes, diabetikus)

Hozzávalók 10 szelethez:

100 g quinoa
1 db paradicsom
2 db tojás
1 teáskanál olívaolaj
½ csomag sütőpor
80 g light trappista sajt/ laktózmentes sajt
1 evőkanál lenmagpehely
fűszerek: só, bors, bazsalikom, oregánó, 4 gerezd fokhagyma

Elkészítés:

A quinoát kétszer annyi sóval, borssal ízesített vízben feltesszük főni. Közben a paradicsomot apró kockákra vágjuk, fokhagymanyomón átnyomjuk fokhagymagerezdeket és egy teáskanálnyi olíva olajon, alacsony hőfokon pirítjuk őket. Amikor megfőtt a quinoa belekeverjük a paradicsomot és a hagymát, majd hagyjuk kihűlni.  Közben lereszeljük a sajtot, felverjük a tojást és ízesítjük fűszerekkel. Amikor kihűlt a quinoa hozzáteszünk egy evőkanál lenmagpelyhet. A tojásba belekeverjük a sütőport, hozzáöntjük a quinoához és összedolgozzuk őket. Egy közepes méretű tepsibe sütőpapírt helyezünk, majd egyenletesen vékonyan eloszlatjuk benne a masszát. Előmelegített sütőben 150°C-on kb. 15 percig sütjük, majd ráhelyezzük a sajtot és tovább sütjük még kb. 5 percig. Mielőtt felszeleteljük, hagyjuk kicsit kihűlni. Tálalhatjuk önmagában, különféle mártogatóssal vagy akár pizza alapjaként is szolgálhat.

Energia-és tápanyagtartalom 1 szeletben:

Energia: 88 kcal   
Fehérje: 6 g
Zsír: 4 g
Szénhidrát: 8 g

 A receptet összeállította Sárga Diána dietetikus

A bejegyzés trackback címe:

https://mentesrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr411718187

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.