Karobos chia puding
2016. október 28. írta: Varga Dóra dietetikus

Karobos chia puding

(gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, diabetikus)

Mennyiség: 1 adag

Hozzávalók:

1/3 bögre* chia mag
1 bögre* mandulatej
1 ek karobpor
1 tk eritrit
fél kk fahéj

*A recepthez használt bögre 250 ml-es.

Elkészítés:

Egy tálba ötjük az összes összetevőt és egy éjszakán át, vagy 8 órán keresztül hűtőben lefedve tároljuk. Ezután a kocsonyássá vált masszát addig turmixoljuk, amíg egy homogén krémet nem kapunk. Fogyaszthatjuk önmagában, gyümölcsökkel, vagy olajos magvakat hozzáadva is. 

Tápanyag összetétel 1 adagban:

Energia: 284 kcal
Fehérje: 12 g
Zsír: 18 g
Szénhidrát: 26 g 

A receptet összeállította Varga Dóra dietetikus

A bejegyzés trackback címe:

https://mentesrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr8211888929

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2016.10.30. 12:26:23

Azt lehet tudni, hogy a karob mennyivel jobb, mint a kakaó?

Krutzifix 2016.10.30. 13:47:42

@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye): Akinek ízlik, annak sokkal. Akinek nem, az a kakaóban is megtalálja az örömöt! Az is gluténmentes, ha már a mentességnél tartunk, ráadásul a kakaónak alacsonyabb a ch tartalma - ha jól tudom. Viszont magasabb a zsír, cserébe valami koffeinhez hasonló izgatószer is van benne :)...szóval van néhány apró különbség. Krémek, pudingok, palacsintatöltelékek esetén nekem karob.

Kávé23 (törölt) 2016.10.30. 14:11:22

Ha jól sejtem, a fénykép nem erről a receptről készült, ugye?