Magvas zsemle
2016. október 30. írta: Sárga Diána_dietetikus

Magvas zsemle

(gluténmentes, tojásmentes)

Mennyiség: 6 darab

Hozzávalók:

160 g MIMEN kenyér lisztkeverék
195 g gluténmentes zabpehely
1 cs. porélesztő
15 g dió
15 g tökmag
15 g naraforgómag
5 g szódabikarbóna
20 g margarin
175 ml kefir
30 g reszelt sárgarépa
30 g reszelt cukkini
30 g reszelt sajt
só ízlés szerint

Elkészítés:

160 gramm zabpelyhet ledarálunk és összekeverjük a kenyérliszttel, zabpehellyel, durvára vágott magvakkal, porélesztővel, szódabikarbónával és a sóval. Ez után hozzáadjuk a reszelt zöldségeket és a margarint, végül a kefirt. Elkezdjük összegyúrni, majd ha összeállt a tészta, akkor 6 db zsemle formát készítünk belőle. Tegyük őket lazán egymás mellé, takarjuk le enyhén beolajozott alufóliával és konyharuhával. 30 percig hagyjuk őket kelni. Előmelegített sütőben 30-35 percig süssük. A reszelt sajtot a sütés felénél szórjuk a zsemlék tetejére.

Tápanyag összetétel 1 darabban:

Energia: 304 kcal
Fehérje: 12 g
Zsír: 11 g
Szénhidrát: 41 g 

A receptet összeállította Sárga Diána dietetikus

A bejegyzés trackback címe:

https://mentesrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr8611890535

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.