Tonhalas cukkini rolád
2016. december 01. írta: Sárga Diána_dietetikus

Tonhalas cukkini rolád

(gluténmentes, laktózmentes, IR kompatibilis)

Hozzávalók (4 személyre):
- 1 nagyobb méretű cukkini
- 1 db kápia paprika
- 1 konzerv tonhal (olíva olajban)
- 125 g natúr krémsajt (szükség esetén laktózmentes)
- 2 evőkanál light majonéz
- 1 pici fél fej vöröshagyma
- friss póréhagyma,só, bors

Elkészítés:

A cukkinit megmossuk és hosszában szeletelő/ zöldségtisztító segítségével 8 vékony csíkot vágunk. Ezt követően forrásban lévő sós vízben kb. 3 percig főzzük, majd az idő elteltével leöntjük róla a vizet és egy deszkára egymás mellé helyezzük a szeleteket. A tonhalat kibontjuk, és amennyire csak lehet, lecsepegtetjük róla az olajat, majd a paprikát és a vöröshagymát nagyon apró kockákra vágjuk. Ezután a krémsajtot kikeverjük a majonézzel, hozzáadjuk a halat, a paprikát és a hagymát, majd ízesítjük sóval, borssal és amennyire csak lehet, egyenletesen elkeverjük.  Ha elkészült a töltelék, akkor a cukkini csíkokra egyenletesen elosztva helyezzük, óvatosan feltekerjük és póréhagymával átkötve kettesével tálaljuk. 

Energia-és tápanyagtartalom 1 adagban:
Energia: 121 kcal
Fehérje:6 g
Zsír: 9 g
Szénhidrát: 6 g

 A receptet összeállította Sárga Diána dietetikus

A bejegyzés trackback címe:

https://mentesrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr5211985854

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.