Karácsonyi püspökkenyér
2016. december 22. írta: Prima Medica

Karácsonyi püspökkenyér

(gluténmentes, tejmentes)

Hozzávalók:

- 3 db tojás
- 10 dkg rizsliszt
- 10 dkg mandulaliszt
- 10 dkg kristálycukor
- 1 dl rizstej
- 18 dkg aszalt gyümölcs
- 1 evőkanál sütőpor
- 1 citrom reszelt héja
- kevés rum

Elkészítés:

A tojásokat kettéválasztjuk, majd a fehérjét szép fényesre felverjük. A tojások sárgáját fehéredésig habosítjuk a cukorral egy nagyobb tálban,hozzáadjuk a rizstejet, 2 féle lisztet, sütőport, majd határozott mozdulatokkal csomómentesre keverjük a tésztát. Ízesítjük a citromhéjjal és kevés rummal, majd óvatosan hozzáadjuk a felvert tojásfehérjét. Végezetül beleszórjuk az apróra vágott aszalt gyümölcsöket, majd egy őzgerinc vagy kuglóf formába töltjük a masszát.  

190 fokra előmelegített sütőben 40-45 perc aranybarnára sütjük.

mennyiség: 20 szelet

Tápanyag összetétel 1 szelet-ben:

Energia: 98 kcal
Fehérje: 4 g
Zsír: 6 g
Szénhidrát: 15 g

A bejegyzés trackback címe:

https://mentesrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr1412036419

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.