Erdeigyümölcsös sütemény
2017. március 16. írta: Sárga Diána_dietetikus

Erdeigyümölcsös sütemény

(gluténmentes, laktózmentes, IR-kompatibilis)

Hozzávalók 10 szelethez
- 100 g zabpehelyliszt (gluténmentes)
- 50 g barna rizsliszt
- 200 g erdei gyümölcskeverék
- 2 tojás
- 100 g vaj (szükség esetén laktózmentes)
- 1,5 dl tej (szükség esetén laktózmentes)
- 1 csomag sütőpor (gluténmentes)
- 100 g xilit
- 60 g eritrit
- csipetnyi só

Elkészítés
A liszteket kimérjük és egy edénybe helyezzük. Hozzá keverjük az édesítőszereket, sütőport és a csipetnyi sót. Ezt követően hozzáadjuk a tojásokat és a tejet, majd az olvasztott vajat, arra ügyelve, hogy ne legyen túl forró a hőmérséklete.  Gépi vagy kézi habverő segítségével homogén állagúvá keverjük a tésztát. Ezt követően óvatosan belekeverjük a gyümölcsöt. Amikor ez kész, akkor szilikon őzgerincformába öntjük a tésztát és előmelegített sütőben 150°C-on kb. 45 percig sütjük. Az idő elteltével, tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült- e tészta. Szükség esetén helyezzük vissza a sütőben, amíg kész nem lesz.  Amikor elkészült vegyük ki a sütőből, borítsuk rá a formával együtt egy deszkára vagy egy nagyobb tálaló edényre, hagyjuk kicsit kihűlni, majd óvatosan távolítsuk el róla a szilikon formát.
Ízlés szerint készíthetünk hozzá cukormentes erdei gyümölcs öntetet.

Energia-és tápanyagtartalom 1 szeletben:
Energia: 178 kcal
Fehérje: 4 g
Zsír: 10 g
Szénhidrát: 22 g

A receptet és fotót készítette: Sárga Diána, dietetikus

A bejegyzés trackback címe:

https://mentesrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr3712341701

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.