Kókusz hógolyó
2017. december 20. írta: PrimaMedica04

Kókusz hógolyó

Gluténmentes, tejmentes, tojásmentes recept

 

coconut-snowballs-2.jpg

 

HOZZÁVALÓK 20 DB GOLYÓHOZ:

  • 2 teáskanál kókuszzsír
  • 200 g kókuszreszelék
  • 3 teáskanál méz
  • 2 evőkanál kókusztej                 
  • 1/2 teáskanál vanília aroma
  • 1/2 teáskanál őrölt fahéj
  • 1/8 teáskanál tengeri só

 

ELKÉSZÍTÉS:

Olvasszuk meg a kókuszzsírt, keverjünk hozzá 150 g kókuszreszeléket. Magas fokozaton addig turmixoljuk, amíg el nem éri a krémes állagot. Adjuk hozzá a kókusztejet, és ízesítsük a mézzel, vanília aromával, fahéjjal és sóval, és jól keverjük el. Formázzunk belőle golyókat (kb. 20 - 22 db-ot) és forgassuk bele a maradék kókuszreszelékbe. A kész golyókat egy órára tegyük hűtőbe, hogy megkeményedjenek.

 

Energia- és tápanyagtartalom 1 db-ban:

  • Energia: 60 kcal
  • Fehérje: 1 g
  • Zsír: 3,65 g
  • Szénhidrát: 6 g

 

A receptet összeállította: Rajcsik Enikő dietetikus.

A bejegyzés trackback címe:

https://mentesrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr6913514025

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.