Narancsos áfonyás muffin
2017. december 20. írta: PrimaMedica04

Narancsos áfonyás muffin

Tojásmentes recept

baked-goods-1839264_640_jpg.png

HOZZÁVALÓK 12 db muffinhoz:

  • 225 g teljes kiőrlésű liszt
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 evőkanál chia mag
  • 0.5 dl narancslé
  • 1,5 dl tej
  • 1 teáskanál citromlé
  • 150 g (mirelit) áfonya
  • 70 ml kókuszzsír
  • 4 teáskanál méz
  • 1/2 teáskanál narancs kivonat
  • 1/2 teáskanál só
  • 1 narancs héja

 

ELKÉSZÍTÉS:

Adjuk a chia magot a narancsléhez, egy másik edényben a tejhez a citromlevet. Hagyjuk állni mindkettőt 10 percig, majd keverjük össze őket egymással, a mézzel, a (megolvasztott) kókuszzsírral és a narancs kivonattal.

A lisztet a sóval és a sütőporral keverjük el, majd öntsük hozzá lassan a folyékony hozzávalókat, miután a chia mag megduzzadt. Adjuk hozzá az áfonyát és egy evőkanál narancshéjat. Óvatosan keverjük össze, majd 12 egyenlő részre adagoljuk a kiolajozott muffinformákba.

200 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig süssük, amíg aranybarnára sül.

Energia- és tápanyagtartalom 1 db-ban:

  • Energia: 141 kcal
  • Fehérje: 3 g
  • Zsír: 7 g
  • Szénhidrát: 15 g

 

A receptet összeállította: Rajcsik Enikő dietetikus.

A bejegyzés trackback címe:

https://mentesrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr1913514011

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.