Csokis keksz csicseriborsóból
2017. december 21. írta: Szarka Dorottya

Csokis keksz csicseriborsóból

(tojásmentes, tejmentes, gluténmentes, IR-kompatibilis)

csicserikeksz.jpgHozzávalók 20 darabhoz:

  • 200 g lecsöpögtetett (konzerv) csicseriborsó – vagy ugyanennyi főtt csicseri
  • 50 g gluténmentes zabpehely
  • 70 g eritrit
  • 50 g natúr (cukrozatlan) mogyoróvaj
  • 50 g (cukrozatlan) almapüré
  • 50 g cukormentes, gluténmentes, tejmentes étcsokoládé (pl. Torras)
  • 1 tk gluténmentes sütőpor
  • 1 csipet só

Elkészítés:
Aprítógépben apró szemcsésre daráljuk a zabpelyhet, majd hozzáadjuk a csicseriborsót, s együtt krémesre keverjük. Eritritet, sütőport és egy csipet sót adunk a tésztához. Belekanalazzuk a mogyoróvajat és az almapürét, összedolgozzuk. Apró darabokra tört/vágott csokoládét keverünk a tésztába, majd nedves kézzel korongokat formázunk, és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket.
Előmelegített 160°C-os sütőben 30 perc alatt aranybarnára sütjük.

 Jó étvágyat!

 

20 darab esetén 1 darab keksz tápértéke:
49 kcal, 3,7 gramm szénhidrát, 2,6 gramm zsír, 1,8 gramm fehérje

 

A receptet összeállította: Szarka Dorottya dietetikus. 

A bejegyzés trackback címe:

https://mentesrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr2813516253

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.