Kókuszos céklafőzelék zellerrel megbolondítva
2018. január 31. írta: Szarka Dorottya

Kókuszos céklafőzelék zellerrel megbolondítva

(tejmentes, gluténmentes, tojásmentes, IR-kompatibilis)

ceklafozelek.jpgHozzávalók 4 főre:

  • 600 gramm cékla
  • 200 gramm zellergumó
  • 2 evőkanál tápiókakeményítő
  • 2 evőkanál kókuszliszt
  • 2 dl kókusztej
  • só, bors

Elkészítés:

A megtisztított céklát, zellergumót lereszeljük vagy aprítógépbe tesszük. Egy lábasban, annyi hideg vízzel, amennyi 1 ujjnyival ellepi, feltesszük főni. 15 perc elteltével a zöldség 1/3-át kivesszük; kókuszlisztet, keményítőt szórunk rá, felöntjük kókusztejjel, majd botmixerrel pürésítjük. A pürét visszaöntjük a főtt zöldségekhez, behabarjuk a főzeléket. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

 Jó étvágyat!

1 adag főzelék energia- és tápanyagtartalma:
150 kcal, 30 gramm szénhidrát, 2 gramm zsír, 4,5 gramm fehérje

A receptet összeállította: Szarka Dorottya dietetikus. 

A bejegyzés trackback címe:

https://mentesrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr913620608

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.