Datolyás quinoagolyók
2018. március 17. írta: Szarka Dorottya

Datolyás quinoagolyók

(tojásmentes, tejmentes, gluténmentes)


Hozzávalók 20 db golyóhoz

  • 100 g quinoa
  • 70 g garantáltan gluténmentes zabpehely
  • 50 g datolya
  • 50 g aszalt vörösáfonya (vagy más aszalt gyümölcs)
  • 50 g földimogyoró (vagy más olajos mag, pl. mandula)
  • 50 g étcsokoládé-pasztilla (vagy apróra vágott/tört étcsokoládé)

Elkészítés

A datolyát annyi vízzel, amennyi ellepi, összeturmixoljuk.

A quinoát jól átmossuk, majd 2-szeres mennyiségű vízben feltesszük főni. 15 perc után elzárjuk alatta a lángot, belekeverjük a zabpelyhet, a datolyapépet és 5 percre lefedjük.

Ízlés szerint összekeverjük aszalt gyümölccsel, olajos magvakkal, csokoládépasztillával.

Nedves kézzel diónyi golyókat formázunk, majd előmelegített 170°C-os sütőben 10-15 perc alatt kiszárítjuk.

1 darab energiagolyó energia- és tápanyagtartalma (a megadott recept alapján):
72 kcal, 9 g szénhidrát, 2,5 g zsír, 1,5 g fehérje

A receptet összeállította: Szarka Dorottya dietetikus

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mentesrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr4913747960

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.