Hozzávalók 4 adaghoz
- 240 g hajdinaliszt
- 40 g burgonyakeményítő
- 40 g bambuszrostliszt (helyettesíthető keményítővel, de a bambuszrost csökkenti a szénhidrát- és kalóriatartalmát, pluszban növeli a rosttartalmát)
- 2 db tojás
- 400 g víz
- 1 csapott tk só
- ízlés szerint fűszer
Elkészítés
A liszteket, a sót, egyéb fűszereket (ha használunk) összekeverünk. A tojásokat villával felverjük, összekeverjük a vízzel, majd a száraz anyagokhoz öntjük, alaposan elkeverjük. 5-10 percig pihentetjük a tésztát, addig egy nagy fazékban vizet melegítünk. Csipet sóval ízesítjük.
Gyöngyöző (nem forrásban lévő!) vízbe szaggatjuk a galuskát. Ha feljött a víz tetejére, még 1-1,5 percig főzzük, majd szűrőbe téve leszűrjük, tiszta vízzel leöblítjük.
Jó étvágyat!
1 adag energia- és tápanyagtartalma (a megadott receptúra alapján):
295 kcal, 50 g szénhidrát, 4,5 g zsír, 9,5 g fehérje
A receptet összeállította: Szarka Dorottya dietetikus