Spárgás-zelleres hajdinarizottó
2018. május 14. írta: Szarka Dorottya

Spárgás-zelleres hajdinarizottó

(gluténmentes, IR-barát)

spargarizotto.jpgHozzávalók 4 adaghoz

  • 200 g hajdina
  • 80 g zellergumó
  • 500 g spárga
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só               
  • bors
  • 1 tk reszelt gyömbér
  • 1 kezeletlen citrom leve és héja
  • 2 ek napraforgóolaj

Elkészítés

A hajdinát átmossuk, szűrőn lecsepegtetjük. A zúzott fokhagymával, reszelt zellerrel együtt 1 evőkanálnyi felhevített olajon lepirítjuk, majd felöntjük négyszeres mennyiségű vízzel. Sózzuk, fűszerezzük borssal, reszelt gyömbérrel. Hagyjuk felforrni, 5-10 percig pároljuk, majd elzárjuk alatta a gázt, lefedjük.

Közben egy evőkanálnyi olajon átfuttatjuk a darabolt spárgát, leöntjük egy citrom facsart levével, zsírjára pirítjuk. A pirított spárgát hozzákeverjük a kész hajdinához, összeforgatjuk egy citrom reszelt héjával.

1 adag energia- és tápanyagtartalma:
250 kcal, 35 gramm szénhidrát, 6,7 gramm zsír, 9,6 gramm fehérje

A receptet összeállította: Szarka Dorottya dietetikus

A bejegyzés trackback címe:

https://mentesrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr613937208

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.