Kókuszos köleslisztes palacsinta
2018. május 17. írta: Szarka Dorottya

Kókuszos köleslisztes palacsinta

(gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, IR-barát, hisztamin-szegény)

kolespalacsinta.jpgHozzávalók 10 darabhoz elegendő lisztkeverékhez

  • 180 g kölesliszt
  • 60 g zsírtalanított kókuszliszt
  • 45 g keményítő
  • 15 g útifűmaghéj-liszt
  • 90 g eritrit (vagy ennek megfelelő édesítő anyag)

+ 100-100 ml langyos víz palacsintánként
+ olaj a sütéshez (1/2 tk/db)

Elkészítés

A száraz hozzávalókat alaposan elkeverjük.

Palacsintasütőben 1/2 teáskanálnyi olajat hevítünk.

Egy darab palacsintához 30 grammnyi lisztkeveréket használunk fel, melyet 100 ml langyos vízzel gyorsan kikeverünk, és már öntjük is a serpenyőbe. Ha kell, spatula segítségével terítjük szét a tésztát. A hagyományos palacsintához képest tovább sütjük, majd megfordítva, a másik oldalát is aranybarnára pirítjuk.

Jó tanács!
Érdemes egyesével kimérni, elkészíteni a palacsintákat, máskülönben hamar besűrűsödik, és nem tudjuk megfelelően szétteríteni a serpenyőben.

1 darab palacsinta energia- és tápanyagtartalma (eritrittel készítve):
110 kcal, 19 gramm szénhidrát, 1 gramm zsír, 3 gramm fehérje

 A receptet összeállította: Szarka Dorottya dietetikus.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mentesrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr5813966118

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.