Barackos hajdinamuffin
2018. július 06. írta: Szarka Dorottya

Barackos hajdinamuffin

gluténmentes, tejmentes, cukormentes

barackoshajdinasmuffin.jpgHozzávalók 12 darabhoz

  • 200 g hajdinaliszt
  • 50 g gluténmentes zabliszt
  • 20 g eritrit
  • 2 db tojás
  • 50 g kókuszzsír
  • 50 g darált dió
  • 200 g őszibarack
  • 250-300 ml víz
  • 1 tk. szódabikarbóna
  • 1 tk. sütőpor
  • csipet só
  • fahéj, csillagánizs

Elkészítés

A liszteket elegyítjük a sütőporral, szódabikarbónával. Hozzáadjuk darált diót és a fűszereket.
Külön edényben habosra keverjük a tojásokat az eritrittel, belekeverjük a kókuszzsírral, hozzáöntjük a lisztes keverékhez.
A megmosott őszibarack ¾-ét apró kockákra vágjuk, a maradékot vékonyan felszeleteljük. A kockázott gyümölcsöt beleforgatjuk a masszába. Apránként a tésztához adagoljuk a vizet; palacsintatésztánál sűrűbb, de még kanalazható tésztát kell kapnunk. (A lisztek minőségétől függ, mennyi folyadékot vesz fel a tészta!)

Kizsírozott vagy muffin kapszlikkal bélelt vagy szilikonos sütőformába adagoljuk a tésztát. Tetejüket szeletelt barackkal díszítjük.

Előmelegített 160°C-os sütőben 25 perc alatt készre sütjük.

Jó étvágyat!

1 darab muffin energia- és tápértéke:
160 kcal, 17 gramm szénhidrát, 8 gramm zsír, 4 gramm fehérje

A receptet összeállította: Szarka Dorottya dietetikus

A bejegyzés trackback címe:

https://mentesrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr8314096915

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.