Mindenmentes mandulás muffin
2018. július 23. írta: Szarka Dorottya

Mindenmentes mandulás muffin

gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, cukormentes

mandula_muffin.jpgHozzávalók 10 nagy darabhoz

  • 200 gramm mandulaliszt
  • 100 gramm kölesliszt
  • 100 gramm barna rizsliszt
  • 50 g négyszeres erejű édesítő (vagy ennek megfelelő cukor, eritrit, más édesítő)
  • 120 gramm kókuszzsír
  • 300 ml mandulatej (vagy egyéb növényi tejhelyettesítő, pl. házi kókusztej)
  • 1 tk sütőpor
  • 1 tk szódabikarbóna 

Díszítéshez

  • szeletelt vagy darabolt mandula

Elkészítés

Egy nagy keverőtálba kimérjük a száraz hozzávalókat, jól összekavarjuk. Külön tálban elegyítjük a lágy, olvasztott kókuszzsírt és a mandulatejet; majd hozzáöntjük a lisztes keverékhez. 5 percig állni hagyjuk.

A tésztát egyenlően muffin kapszlikba vagy kiolajozott muffinsütőbe adagoljuk. Előmelegített 180°C-os sütőbe tolva 30 percig, majd 160°C-ra levéve a hőfokot további 5-10 percig sütjük.

1 darab muffin energia- és tápanyagtartalma:
308 kcal, 19 gramm szénhidrát, 24 gramm zsír, 6,4 gramm fehérje

 A receptet összeállította: Szarka Dorottya dietetikus

A bejegyzés trackback címe:

https://mentesrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr814130333

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.