Joghurtos-diós padlizsánsaláta
2018. július 24. írta: Szarka Dorottya

Joghurtos-diós padlizsánsaláta

laktózmentes, gluténmentes

joghurt_padlizsansalata.jpgHozzávalók 4 adaghoz

  • 2 db közepes padlizsán
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 nagy marék (kb. 60 gramm) dió
  • 200 gramm laktózmentes natúr joghurt
  • só, bors
  • kakukkfű

Elkészítés

A padlizsánok szárát levágjuk, hosszában félbevágjuk. Közepüket besózzuk, borsozzuk, alufóliával bélelt tepsire fektetjük. A fokhagyma gerezdeket „héjastul” a padlizsánok mellé fektetjük. Előmelegített 200°C-os sütőben 35-40 perc alatt megpirítjuk a zöldségeket.

A sütőből kivéve hagyjuk kihűlni, majd a padlizsánt kockázzuk, a fokhagyma gerezdekről lehúzzuk a héjukat, összezúzzuk. A joghurtot fűszerezzük kakukkfűvel, esetleg még kevés sóval, majd összeforgatjuk a fokhagymával, padlizsánnal. Hűtőben hagyjuk összeérni az ízeket, a legjobb, ha egy egész éjszakát áll.

Ízlés szerint kenyérrel, körettel vagy hús mellé tálaljuk.

1 adag energia- és tápanyagtartalma:
160 kcal, 7,5 gramm szénhidrát, 12 gramm zsír, 5 gramm fehérje

A receptet összeállította: Szarka Dorottya dietetikus

A bejegyzés trackback címe:

https://mentesrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr8614132221

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.