Karfiolropogós édesburgonyapürével
2018. szeptember 26. írta: Fülöp Lili

Karfiolropogós édesburgonyapürével

Gluténmentes, laktózmentes

img_20180925_175856_409.jpg

 

Hozzávalók 4 személyre:

A karfiolropogóshoz:

  • 1 közepes méretű karfiol (kb. 500 g)
  • 100 g csicseriborsó (konzerv)
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 90 g kukoricadara
  • 2 ek. sörélesztőpehely (elhagyható)
  • 2 tojás
  • só 
  • bors
  • olaj a sütéshez

Az édesburgonyapüréhez:

  • 2-3 db édesburgonya (én lilát használtam, de bármelyik fajta megfelelő)
  • 30 g laktózmentes vaj
  • 1-1,5 dl növényi tej (én rizstejet használtam)
  • bors
  • szerecsendió

 

Elkészítés:

A karfiolt megmossuk és rózsáira szedjük, majd késes aprítóval finomra daráljuk. A csicseriborsót (ha szárazon vesszük, előtte megfőzzük) és a hagymát is összeaprítjuk, majd az össze hozzávalót egy tálba teszünk és alaposan összedolgozzuk, amíg egy jól formázható masszát nem kapunk. Vizes kézzel karfiolropogósokat formázunk, majd a felhevített olajban mindkét oldalát pár perc alatt aranybarnára sütjük.

Eközben az édesburgonyát héjastul feltesszük főni. Fontos, hogy ne hámozzuk meg a burgonyákat főzés előtt, hogy megőrizzük az alapanyag színét. Ha megpuhult, meghámozzuk, majd egy botmixer segítségével a laktózmentes vajjal, a növényi tejjel és a fűszerekkel pürésítjük.

TIPP: A tálalást feldobhatjuk zöldfűszerekkel, rukkolával vagy csírával is!

 

1 adag energia- és tápanyagtartalma:

472 kcal, 63,5 g szénhidrát, 17,5 g zsír, 15 g fehérje

 

A receptet összeállította: Fülöp Lili, dietetikus

A bejegyzés trackback címe:

https://mentesrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr3114264495

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.