Teljes kiőrlésű körtés-diós sütemény
2018. szeptember 29. írta: Fülöp Lili

Teljes kiőrlésű körtés-diós sütemény

Laktózmentes, IR-barát

img_20180927_183719_074.jpg

Hozzávalók 8 szelethez:

50 g laktózmentes vaj

80-100 g eritrit vagy más édesítő (ízlés szerint, ki mennyire édesszájú)

2 db tojás

100 g rizstejszín

100 g növényi tej (én zabtejet használtam)

250 g liszt (én 70%-ban használtam teljes kiőrlésű lisztet, 30% rizslisztet)

1 teáskanál sütőpor

1 csipet só

szegfűszeg, fahéj ízlés szerint

Díszítéshez:

2 db körte

pár szem dió

 

Elkészítés:

A körtéket félbevágva forrásban lévő vízbe tesszük, fahéjat, szegfűszeget adunk hozzá és fedő alatt puhára főzzük. A sütőt melegítsük elő 180 fokra. 

A puha vajat az édesítőt és a tojásokat kézi habverővel dolgozzuk össze. Egy keverőtálban keverjük össze a liszteket, a sütőport és a fűszereket. Szép lassan adagolva keverjük össze a száraz hozzávalókat, majd keverjük hozzá a rizstejszínt, növényi tejet is. Öntsük tetszőleges formába a masszát, a körtéket és a diót óvatosan nyomkodjuk a tésztába., majd körülbelül 30 perc alatt készre sütjük.

TIPP: A teljes kiőrlésű liszt arányától függően a folyadék mennyisége is változhat!

 1 szelet energia- és tápanyagtartalma:
212 kcal, 23 gramm szénhidrát, 10 gramm zsír, 5,5 gramm fehérje

A receptet összeállította: Fülöp Lili, dietetikus

A bejegyzés trackback címe:

https://mentesrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr7814271561

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.