Tojásmentes piskóta teljes kiőrlésű lisztből
2018. október 09. írta: Szarka Dorottya

Tojásmentes piskóta teljes kiőrlésű lisztből

(tojásmentes, tejmentes, IR-kompatibilis)

tojasmentes_tk_piskota.JPGHozzávalók 1 db 12 cm átmérőjű mini pite-, tortaformához

  • 50 g teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 10 g napraforgóolaj
  • 15 g „negyedannyi” eritrit-stevia keverék (vagy 60 cukor vagy ennek megfelelő édesítő)
  • fél-fél tk sütőpor és szódabikarbóna
  • 1 teáskanál almaecet vagy frissen facsart citromlé
  • 50 ml víz

Elkészítés

Külön tálban kimérjük, majd összekeverjük a száraz és nedves hozzávalókat. Kézi habverő segítségével alaposan elkeverjük, majd szilikonos/sütőpapírral bélelt/kiolajozott formába öntjük.

A képen a szilikonos mini sütőforma látható:
tojasmentes_piskotak.JPG


Előmelegített 175°C-os sütőbe toljuk, 15 perc alatt készre sütjük.

 

Energia- és tápanyagtartalom az egész (mini)piskótában (eritrit-stevia édesítővel készítve):
255 kcal, 30 gramm szénhidrát, 12 gramm zsír, 6 gramm fehérje

Az eredeti alaprecept ITT TALÁLHATÓ.

A receptet összeállította: Szarka Dorottya dietetikus

A bejegyzés trackback címe:

https://mentesrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr514291085

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.