Sütőtökös muffin
2018. október 17. írta: Fülöp Lili

Sütőtökös muffin

tejmentes, tojásmentes, vegán, IR-barát

img_20181014_120425_686_1.jpg 

Hozzávalók 12 darabhoz

  • 200 g liszt (én fele-fele arányban használtam teljes kiőrlésű lisztet és zabpelyhet)
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet 
  • 200 g sütőtök püré
  • 30 g negyedannyi édesítő
  • 100 ml étolaj
  • 150 ml zabtej (bármilyen növényi tejjel helyettesíthető)
  • 1 marék mandula (vagy más olajos mag a díszítéshez)
  • ízlés szerint fahéj, szegfűszeg, gyömbér és szerecsendió

 

Elkészítés

Egy nagyobb edényben összekeverjük a lisztet, a sütőport, az édesítőt és a fűszereket, majd hozzákeverjük a sütőtökpürét, olajat és a zabtejet. Jól összedolgozzuk a tésztát. Muffinpapírokkal bélelt sütőformába kanalazzuk a tésztát, megszórjuk a tetejüket egy kis mandula forgáccsal majd 180 C-on 20-25 percig sütjük őket.

TIPP: IR étrendben uzsonnaként bátran fogyasztható. A sütőtök édes íze lehetővé teszi, hogy kevesebb édesítéssel készítsünk süteményeket, ráadásul növeli az elkészült étel élelmi rost-, vitamin- és ásványianyag tartalmát is!

 

1 darab muffin energia- és tápanyagtartalma:
165 kcal, 14 g szénhidrát, 10 g zsír, 3 g fehérje

 

A receptet összeállította: Fülöp Lili, dietetikus

A bejegyzés trackback címe:

https://mentesrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr8614306365

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.