Birsalmás-csokis kukoricasüti
2018. november 15. írta: Szarka Dorottya

Birsalmás-csokis kukoricasüti

(gluténmentes, tejmentes, cukormentes)

birs_csokis_suti.jpg

Hozzávalók 20-30×-as tepsihez (12 szelethez)

  • 200 g kukoricadara
  • 100 g GM, cukormentes étcsokoládé
  • 50 g tejmentes sütőmargarin
  • 20 g zsírszegény kakaópor
  • 50 g kókuszreszelék
  • 60 g eritrit (vagy ennek megfelelő más édesítő)
  • 4 db tojás
  • 50 g víz
  • 1/2 cs GM sütőpor
  • csipet só
  • 1 db nagyobb (kb. 200 g) birsalma
  • egész szegfűszeg és fahéjrúd

Elkészítés

1. A birsalmát alaposan megmossuk, meghámozzuk, kivájjuk a magházát. Vékony szeletekre vágjuk, majd annyi vízzel, amennyi ellepi, illetve pár darab egész szegfűszeggel, fahéjrúddal feltesszük főni. Ha félpuhára főtt, elzárjuk alatt a gázt, hagyjuk a főzővízben. Közben összekeverjük a tészta hozzávalóit.

2. A csokit és a margarin vízgőz felett megolvasztjuk. Hagyjuk hűlni.

3. A kukoricadarát, kakaóport, eritritet és a kókuszreszeléket alaposan összekeverjük a sütőporral és egy csipet sóval.

4. A tojásokat kézi habverővel felverjük, és a már lehűlt, de folyékony olvasztott csokoládéhoz keverjük. Az egészet hozzáöntjük a kukoricadarás keverékhez, alaposan elegyítjük.

5. Kevés (50 gramm) vizet adunk a tésztához, elkeverjük és 5 percet állni hagyjuk. Ha nagyon „száraznak” ítéljük meg, kevés víz hozzáadásával hígítható a massza.

6. Kimargarinozott tepsibe öntjük, tetejére elrendezzük a leszűrt birsalmaszeleteket.

Előmelegített 160°C-os sütőben 30 perc alatt készre sütjük.

1 szelet energia- és tápanyagtartalma (eritrittel és cukormentes csokoládéval készítve):
195 kcal, 19 gramm szénhidrát, 11 gramm zsír, 5 gramm fehérje

A receptet összeállította: Szarka Dorottya dietetikus

A bejegyzés trackback címe:

https://mentesrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr2014373987

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.