Kukoricadarás túrógombóc
2018. november 26. írta: Szarka Dorottya

Kukoricadarás túrógombóc

(gluténmentes, laktózmentes, hisztamin-szegény)

gm_turogomboc.JPGHozzávalók 4 adaghoz (24 db diónyi gombóchoz)

  • 500 g laktózmentes rögös túró
  • 70 g kukoricadara
  • 2 db tojás
  • só, oregánó (illetve ízlés szerint egyéb fűszerek)

Elkészítés

1. A tojásokat egyenként felütjük, majd villával fellazítjuk őket.

2. Hozzáadjuk a kukoricadarát, majd az áttört túrót és fűszereket.

3. 10-15 percig hagyjuk pihenni. Közben egy magas falú lábasban vizet melegítünk.

4. Nedves kézzel diónyi gombócokat formázunk a tésztából, majd nem forrásban lévő, hanem gyöngyöző vízbe engedjük őket.

5. Amint feljöttek a víz tetejére, további 1,5-2 percig főzzük, majd leszűrjük.

Ízlés szerint sült, grillezett vagy friss zöldségekkel, gabona alapú (gluténmentes étrendben pl. kölessel, hajdinával) körettel tálaljuk.

Energia- és tápanyagtartalom 1 darab túrógombóc esetén (ha összesen 24 darabot készítettünk:
47 kcal, 3 gramm szénhidrát, 2 gramm zsír, 4 gramm fehérje

A receptet összeállította: Szarka Dorottya dietetikus

A bejegyzés trackback címe:

https://mentesrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr3814393722

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.