Zserbó
2018. december 17. írta: Fülöp Lili

Zserbó

laktózmentes, cukormentes

zserbo03.jpg

Hozzávalók

  • 150 g finomliszt
  • 100 g teljes kiőrlésű liszt
  • 150 g laktózmentes vaj
  • 80 g eritrit
  • 1 db tojás
  • fél csomag sütőpor
  • 0,5 dl laktózmentes tejföl
  • 300 g cukormentes sárgabaracklekvár
  • 150 g darált dió
  • 80 g eritrit
  • 100 g cukormentes étcsokoládé
  • 1 tk MagicMilk laktózmentes vaj

 

A liszteket összekeverjük a sütőporral, elmorzsoljuk a laktózmentes vajjal és hozzáadjuk az édesítőt és a tojást, majd összedolgozzuk a tésztát. Hozzáadjuk a laktózmentes tejfölt, négy részre osztjuk és 20 percig pihentetjük.

Az első részből lisztezett deszkán téglalapot nyújtunk, melyet egy sütőpapírral kibélelt tepsibe simítunk. Megkenjük a lekvár egyharmadával és megszórjuk az édesítővel kevert dió harmad részével. Így következik további 2 réteg még ugyanebben a sorrendben. A tetejét megszurkáljuk villával. 180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük.

A sütőből kivéve hagyjuk kihűlni, majd megfordítjuk. A csokoládémázhoz a csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk és adunk hozzá egy kiskanál laktózmentes vajat is. A mázat a kihűlt zserbóra öntjük és egy egyenletesen elsimítjuk. Hagyjuk teljesen kihűlni és csak akkor szeleteljük, ha a máz teljesen megszilárdult. 

TIPP: A teljes kiőrlésű lisztnek köszönhetően a rosttartalom is növekszik, míg a természetes édesítő használatával a kalóriamennyiséggel is spórolni tudunk. Így lesz ez a jellegzetes karácsonyi sütemény laktózmentes és egészségtudatos. :)

 

A recept körülbelül 35 db zserbóra elegendő, így 1 szelet zserbó tápanyagtartalma:

108 kcal, 2 gramm fehérje, 9 gramm szénhidrát, 7 g zsír

 

A receptet összeállította: Fülöp Lili, dietetikus

A bejegyzés trackback címe:

https://mentesrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr9714495390

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.