Teljes kiőrlésű körtés-diós sütemény
2018. szeptember 29. írta: Fülöp Lili

Teljes kiőrlésű körtés-diós sütemény

Laktózmentes, IR-barát

Hozzávalók 8 szelethez: 50 g laktózmentes vaj 80-100 g eritrit vagy más édesítő (ízlés szerint, ki mennyire édesszájú) 2 db tojás 100 g rizstejszín 100 g növényi tej (én zabtejet használtam) 250 g liszt (én 70%-ban használtam teljes kiőrlésű lisztet, 30% rizslisztet) 1 teáskanál sütőpor 1…

Gluténmentes, tojásmentes, tejmentes húsos quiche
2018. szeptember 27. írta: Szarka Dorottya

Gluténmentes, tojásmentes, tejmentes húsos quiche

(gluténmentes, tojásmentes, tejmentes, IR-barát)

Hozzávalók 8 kisebb kockához (4 adaghoz) tésztához 160 g kölesliszt 60 g barna rizsliszt 25 g zsírtalanított lenmagliszt 25 g burgonyapehely 2 tk útifű maghéj 1/2 cs sütőpor 100 g kókuszzsír 30-40 g víz töltelékhez 400 g zsírszegény darált sertéshús 1 közepes cukkini 1 kisebb fej…

Mindenmentes pizzás grissini
2018. szeptember 19. írta: Szarka Dorottya

Mindenmentes pizzás grissini

(gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, szénhidrát-csökkentett, IR-barát)

Hozzávalók 12 darabhoz 50 g kölesliszt 25 g bambuszrost liszt 5 g útifűmaghéj liszt 20 g keményítő (pl. tápióka keményítő, burgonyakeményítő) 1/2 tk szódabikarbóna 1 tk sütőpor 1/2 tk só fűszerek ízlés szerint: bors, bazsalikom, oregánó 100 g langyos víz 1 kis konzerv (70 g) sűrített…

Gluténmentes banánkenyér
2018. szeptember 10. írta: Szarka Dorottya

Gluténmentes banánkenyér

gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, cukormentes

Hozzávalók 1 kenyér- vagy püspökkenyér formához (kb. 20 szelethez) 1 bögre (190 g) kölesliszt ½ bögre (85 g) teljes kiőrlésű cirokliszt 4 púpos ek (50 g) lenmagliszt 2 ek (20 g) tápiókakeményítő 1/3 bögre (85 g) száraz köles 1 ek (15 g) útifűmaghéj liszt (elhagyható) 2 ek (20 g) zsírszegény…

Kókuszjoghurt házilag
2018. szeptember 03. írta: Szarka Dorottya

Kókuszjoghurt házilag

tejmentes, gluténmentes, tojásmentes, hisztamin-szegény, IR-barát)

Hozzávalók (2 dl „joghurthoz”) 200 ml kókusztej* 2 db probiotikum kapszula 1 tk cukor/méz/növényi szirup (a mikroorganizmusok szaporodásához szükséges) 1/2 tk sűrítőanyag, pl. agar-agar, zselatin, konjak gumi ElkészítésEgy hőálló tálban forraljuk fel a kókusztejet, keverjük bele a…