"Téli napsugár" leves pulykagombóccal
2019. január 07. írta: Szabó Lucia Dietetikus

"Téli napsugár" leves pulykagombóccal

gluténmentes, tejmentes

img_20190106_144909.jpg

Hozzávalók 4 adag leveshez: ( gluténmentes, tejmentes)

  • 1 vöröshagyma
  • 4 kisebb szál sárgarépa
  • 3-4 db közepes méretű édesburgonya
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 cm friss gyömbér
  • 1 zöldségleves kocka ( gluténmentes)
  • só, bors, őrölt gyömbér

Elkészítés:

A vöröshagymát, a sárgarépákat és az édesburgonyákat megtisztítom, felkockázom és lábosba teszem. Felengedem annyi vízzel, hogy bőven ellepje és közepes lángon puhára főzöm. Közben belereszelem a fokhagymát és a gyömbért, sózom, borsozom. Amikor puhára főtt, botmixerrel pürésítem és igény szerint hígítom egy kevés vízzel. 

1 adag energia- és tápanyagtartalma: 

58 kcal, 1g fehérje, 0g zsír, 11g szénhidrát

Hozzávalók 24 kisebb pulykagombóchoz: (gluténmentes)

  • 500g darált pulykahús
  • 1 vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2-3 ek gluténmentes zsemlemorzsa
  • 1 tojás
  • friss petrezselyemzöld ízlés szerint
  • só, bors, kakukkfű

Elkészítés:

A vöröshagymát és a petrezselyemzöldet megtisztítom, apróra vágom. Egy nagy tálban összekeverem a darált húst az apróra vágott hagymával, petrezselyemzölddel. Belereszelem a fokhagymát, sózom borsozom. A tojást külön tálkában felverem, majd hozzáadom a masszához. Belekeverem a zsemlemorzsát is. Vizes kézzel kis gombócokat formázok és sütőpapírral bélelt tepsibe téve 180°C-on 10-15 perc alatt megsütöm.

1 gombóc energia- és tápanyagtartalma:

32 kcal, 5g fehérje, 1g zsír, 1g szénhidrát

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mentesrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr3214544390

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.